Przepis mojego własnego autorstwa. Nigdy nie jadłam sajgonek a nie chciałam smażonych wiec wymyśliłam jak ja to mówię sajgonki light :)
Składniki:
* 8 sztuk papieru ryżowego
* 1 marchew
* 8 pędów bambusu
* 1-3 liści kapusty pekińskiej
* 0,5 cebuli
* 5 grzybków mun
*sól, pieprz
* sos sojowy
Sposób przygotowania :
Marchewkę z blanszować z cebulą i grzybkami mun. Pokroić w paski podłużne wszystko. Papier ryżowy należy zrobić jak na opakowaniu wiec należy co zanurzyć do ciepłej wody na sekundę i wyjąć , położyć na deskę. Przestygnięty papier ryżowy ustawiamy każdy osobno i dajemy wszystkie dodatki równomiernie na każdą sajgonkę , przyprawiamy solą i pieprzem. Składamy jak na krokiety. Jak ktoś woli usmażone sajgonki to może je lekko posmarować olejem i podsmażyć z każdej strony . Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz