poniedziałek, 27 stycznia 2014

Mus truskawkowy

 Idealny do deserów. Mus z świeżych lub mrożonych owoców chyba nie ma lepszego sposobu na orzeźwienie. Każdy ma swój tajny składnik do musów owocowych , moim tajnym składnikiem do musu truskawkowego to nutka mięty :) Można go zagęścić jak chce się go dać do gęstego deseru. :) 


Składniki:

* 300 g truskawek mrożonych lub świeżych
* 2-3 łyżeczki cukru 
* pół łyżeczki cynamonu
* parę listków mięty
* 1 serek homogenizowany waniliowy

Sposób przygotowania:

Truskawki jak są zamrożone to rozmrozić . Następnie dodać do nich cukier cynamon , miętę zmiksować blenderem a na koniec dodać serek homogenizowany i zmiksować lub zamieszać. Dodać do deseru lub dobrze się komponuje z kawałkiem placka np. sernika  

1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...