Składniki:
na 10 pucharków
* 400 g truskawek świeżych lub mrożonych
* 2 galaretki truskawkowe
* 1 l wody wrzącej
* 500 ml kremówki
* kuleczki czekoladowe
* czekolada lub cynamonu do posypania na wierzch
Sposób przygotowania:
Truskawki rozdzielić równo do pucharków. Galaretki rozpuścić w wrzącej wodzie i dokładnie wymieszać. Dobrze rozmieszaną galaretkę wlać po równo do pucharków zalewając truskawki. Odstawić do stężenia się galaretki. Kremówkę ubić z dodatkiem cukru (cukru według uznania ja daję tak 3 łyżki) Kremówkę nałożyć na stężoną już galaretkę udekorować kuleczkami czekoladowymi i posypać cynamonem lub czekoladą.
Latem uwielbiam takie desery :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do polubienia mojego bloga na facebooku https://www.facebook.com/pysznosci.kociolek