poniedziałek, 17 czerwca 2013

Krokiety z pieczarkami i kapusta

Krokiety najczęściej są podawane na różnym imprezach okolicznościowych np. weselach . Najlepiej smakują z kubkiem barszczu ;)

Składniki: 

* 6 dużych naleśników
* 200 g kiszonej kapusty
* 200 g pieczarek
* 1 duża cebula
* sól , pieprz do smaku
* 2 łyżki masła
* 2 łyżki oliwy z oliwek
* szklankę bułki tartej
* 1 jajko 

Sposób przygotowania:

Farsz pieczarki myjemy podsmażamy razem z pokrojoną w kostkę cebule na maśle i przyprawiamy solą.
Kapustę z jej normalnym sokiem gotujemy przez ok . 20 minut do miękkości . Kapustę i pieczarki razem mieszamy i doprawiamy . Na środek naleśnika nakładamy farsz i zwijamy je jak chcemy ja zrobiłam metodą zamkniętą. Gdy mamy wszystkie naleśniki złożone to obrabiamy je w roztrzepanym jajku i bułce tartej . Podsmażamy aż naleśnik będzie brązowy. 
Smacznego.

1 komentarz:

  1. Pycha,mogę jeść codziennie,gdyby mi się chciało je robić...

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...