sobota, 21 grudnia 2013

Papryka faszerowana


Danie idealne na imprezę. Można podgrzewać to danie. 



Składniki: 

* 6 papryk
* 1 woreczek ryżu
* 250 g mięsa mielonego
* 1 średnia cebula
* 2 ząbki czosnku
* pół papryczki chili 
* 1 łyżeczka słodkiej papryki
* sól, pieprz do smaku





Sposób przygotowania: 

Ryż ugotować na miękko, ostudzić.
Mięso przyprawić , solą, pieprzem, słodką papryczką do tego dodać pokrojoną w małą kostkę cebulę i papryczkę chili. Pozostawić do połączenia smaków na ok. 25 min. Mięso odsmażyć na oliwie aż będzie dobre, ostudzić. Papryki wydrążyć . Mięso i ryż wymieszać razem i włożyć do papryk. Piec w 180 C przykryć  folią i piec ok. 20 min i już bez przykrycia piec 15 min.

Smacznego !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...