wtorek, 15 stycznia 2013

Pierś kurczaka z warzywami


Składniki: 

* 1 średnia marchewka
* pół zielonej papryki
* pół czerwonej papryki
*ok 1,5 cm. imbiru
* 0,5 większej cebuli
* ok 200g pieczarek
* 500g piersi z kurczaka
* sól. pieprz
* pół łyżeczki carry
* pół łyżeczki ziół prowansalskich 
* pół łyżeczki słodkiej papryki


Sposób przygotowania:

Pierś umytą i wysuszoną kroimy w większą kostkę i podsmażamy na średnim ogniu. Jak już jest podsmażona podlewamy odrobiną wody
 i dusimy ok 10 min. na średnim ogniu umarzając 
żeby się nie przypalił.
Następnie wrzucamy warzywa pokrojone w słupki,
cebulę w piórka , imbir w mała kosteczkę i pokrojone pieczarki w plasterki

Warzywa wrzucamy do kurczaka i dusimy pod przykryciem przez ok 10 min. Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy i dusimy jeszcze ok 5 min.

Kurczaka z warzywami można podać z ryżem tak jak ja zrobiłam lub makaronem , ziemniakami. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...