Składniki:
* 1 średnia marchewka
* pół zielonej papryki
* pół czerwonej papryki
*ok 1,5 cm. imbiru
* 0,5 większej cebuli
* ok 200g pieczarek
* 500g piersi z kurczaka
* sól. pieprz
* pół łyżeczki carry
* pół łyżeczki ziół prowansalskich
* pół łyżeczki słodkiej papryki
Sposób przygotowania:
Pierś umytą i wysuszoną kroimy w większą kostkę i podsmażamy na średnim ogniu. Jak już jest podsmażona podlewamy odrobiną wody
i dusimy ok 10 min. na średnim ogniu umarzając
żeby się nie przypalił.
Następnie wrzucamy warzywa pokrojone w słupki,
cebulę w piórka , imbir w mała kosteczkę i pokrojone pieczarki w plasterki
Warzywa wrzucamy do kurczaka i dusimy pod przykryciem przez ok 10 min. Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy i dusimy jeszcze ok 5 min.
Kurczaka z warzywami można podać z ryżem tak jak ja zrobiłam lub makaronem , ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz