niedziela, 21 lipca 2013

Muffinki z borówkami i porzeczkami



 Jest sezon na świeże owoce wiec ja pomyślałam że czemu nie zrobić babeczek z borówkami i porzeczami i jestem bardzo zadowolona z tego połączenia ;) 

 Składniki:    

* 125 miękkiego masła 
* 200 g mąki tortowej
* 125 cukru 
* 3 jajka 
* 1/4 szklanki zimnego mleka
* 1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
* szczypta soli
* 100 g borówek lub jagód
* 100 g porzeczek czerwonych

Sposób przygotowania: 

Piekarnik nagrzać do 180 C . Masło utrzeć w większej misce z cukrem aż do uzyskania puszystej masy. Dodać pojedynczo każde jajko. Po każdym dodaniu jajka dobrze zmiksować. Przesianą mąkę wymieszać z sola i proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty do minimum i wsypać połowę mąki. Lekko zmiksować, wlać mleko i na koniec wyspać resztę mąki i zmiksować do połączenia się wszystkich składników. Masę wyłożyć do 12 foremek , dodać na wierzch owoce  i piec ok. 20-25 min. aż się zrumienią. 
SMACZNEGO !  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...