Zielone szaleństwo czyli zdrowo na talerzu . Fasolka szparagowa prosto z działeczki o wiele lepiej smakuje jak wiesz że ją sama hodowałaś . To jest chyba moje ulubione danie w lato . Uwielbiam fasolkę szparagową ;)
Składniki:
* 300 g fasolki szparagowej ja użyłam zieloną
* łyżka masła
* 2 łyżki bułki tartej
* pół łyżeczki soli
* jajko + 1 łyżka mała
Sposób przygotowania:
Fasolkę myjemy i odkrawamy końcówki .Do dużego garnka wlewamy dużo wody wrzucamy fasolkę , solimy. Fasolkę gotujemy od 5-15 min zależy czy jest młoda czy już starsza . Najlepiej podczas gotowania wyjąć jedna i spróbować czy jest już dość miękka.
Fasolkę odcedzamy na durszlaku . Na maśle smażymy jajko sadzone i smażymy po jajku bułkę tarta z masłem . Smażymy aż bułeczka nam zbrązowieje ;)
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz