środa, 17 lipca 2013

Zielone szaleństwo



Zielone szaleństwo czyli zdrowo na talerzu . Fasolka szparagowa prosto z działeczki o wiele lepiej smakuje jak wiesz że ją sama hodowałaś . To jest chyba moje ulubione danie w lato . Uwielbiam fasolkę szparagową ;) 


Składniki:


* 300 g fasolki szparagowej ja użyłam zieloną
* łyżka masła 
* 2 łyżki bułki tartej
* pół łyżeczki soli
* jajko + 1 łyżka mała




Sposób przygotowania:

Fasolkę myjemy i odkrawamy końcówki .Do dużego garnka wlewamy dużo  wody wrzucamy fasolkę , solimy. Fasolkę gotujemy od 5-15 min zależy czy jest młoda czy już starsza . Najlepiej podczas gotowania wyjąć jedna i spróbować czy jest już dość miękka.
Fasolkę odcedzamy na durszlaku . Na maśle smażymy jajko sadzone i smażymy po jajku bułkę tarta z masłem . Smażymy aż bułeczka nam zbrązowieje ;) 


SMACZNEGO ! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...