sobota, 11 maja 2013

Pierś z kurczaka na szaszłyku

Wreszcie zaczął się sezon grillowy już szczerze nie mogłam się doczekać , dzisiejsza propozycja to Pierś z kurczaka na grillu bardzo szybki do zrobienia , nie dużo kaloryczny. Idealnie się sprawdza gdy jakiś gość do nas przyjdzie niespodziewanie ;)

 Składniki:

*1 filet z kurczaka
* 1 średnia cebula
* mały kawałek boczku 
* pół papryki
* sól, pieprz i inne ulubione przyprawy.



Sposób przygotowania: 

Filet umyć, wysuszyć i pokroić na małe kawałki
Cebule pokroić w plasterki, paprykę też pokroić na małe kawałki.
Grill lub patelnie grillową rozgrzać , szaszłyki na patyczki przełożyć i folią aluminiową zawinąć.
Smażyć ok 10-15 minut cały czas obracając żeby równomiernie się usmażyło. 

1 komentarz:

  1. mmmm.. uwielbiam takie połączenie! A jak pięknie podane, mniam;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...