Składniki:
na 24 babeczki
* 300g miękkiego masła
* 300g miękkiego masła
*300g cukru
*6 jajka
* 2/4 szklanki mleka
* 400g przesianej mąki tortowej
* 2 2/4 łyżeczki proszku do pieczenia
*pół łyżeczki soli.
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzać do 180 C. Masło utrzeć z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodawać po jednym jajku. Po każdym dodaniu jajka dobrze zmiksować . Przesiana mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia.Zmniejszyć obroty do minimum i wsypać połowę mąki. Lekko zmiksować , wlać mleko , lekko zmiksować i na końcu wsypać resztę mąki. i zmiksować tylko do połączenia się składników. Masę rozłożyć do przygotowanych 24 foremek i piec ok. 15-20 min.Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz